woensdag 1 oktober 2014

Miskraam.

Zoals de titel eigenlijk al zegt, deze blog gaat over het krijgen van een miskraam. Afgelopen week was een zware week, want ik heb  twee weken geleden een miskraam gekregen met 5/6 weken zwangerschap. Ondanks dat ik er pas vorige week achter kwam is het een klap in ons gezicht. (Ik had dan nu, 8/9 weken zwanger geweest.) Een miskraam volgens Wikipedia; http://nl.wikipedia.org/wiki/Miskraam 

pinterest.nl fragment uit film Up. 

Vorige week zondag 21 september had ik voor de "grap" getest. (Als je eenmaal in de groep hoort van "zwanger worden" dan weten de vrouwen die daarin zitten dat je lichtelijk test "verslaafd" raakt in deze periode van onzekerheid.) Maar ik had natuurlijk gelijk gebeld naar het fertiliteitscentrum, want ik zou de 24e bloedprikken om te kijken naar een eisprong in mijn bloed en ik belde of ze gelijk konden kijken naar het HCG. (HCG is het zwangerschapshormoon.) 

Vrijdag 26 september kreeg ik hier de uitslag van, en wat bleek er zat inderdaad HCG in het bloed! Super spannend natuurlijk :) Maar het HCG was zo weinig, dat ze nog niet konden vertellen of het van een miskraam was of van een prille zwangerschap. Mijn gevoel zei namelijk al dat het niet goed zat, want twee weken ervoor had ik zogenaamd een "menstruatie" en deze was erg pijnlijk en met veel bloedverlies. (Te veel info, sorry!) Ik moest maandag 29 september weer bloedprikken en hier kreeg ik dinsdag de uitslag van en zoals mijn gevoel al zij was het HCG gedaald. Dit betekent dat ik een miskraam heb gehad. 

Ondanks dat je weet dat de uitslag negatief kan zijn, komt het toch hard aan. Voor mij was het gewoon het gevoel dat ik even zwanger ben geweest en dit is plotseling weg. Dat gevoel kan je niet uitdrukken. Voor mij is er nu gewoon een kindje weg, ondanks dat ik "maar" 6 weken zwanger was. (Ik had dan nu 8/9 weken zwanger geweest.) Ik probeer positief te blijven, met de gedachte dat het wel is gelukt om zwanger te worden via deze "medische malle molen".  

pinterest.nl

Ik blijf daarnaast erg dankbaar voor wat ik al wel heb gekregen, zoals mijn mooie dochter Lois en ik probeer nog meer van de kleine dingen te genieten. Voor mij krijgt het woord "hoop" een hele andere lading, het wordt meer een gevoel dan zomaar een woord. 

"Ik hoop dat het de volgende ronde wel gaat lukken."
pinterest.nl

Zijn er mensen in jou omgeving die een miskraam hebben gehad? Of heb je zelf een miskraam gehad? Laat dit dan weten in een reactie. Ondanks dat er nog een groot "taboe" omheen hangt, denk ik dat het belangrijk is om erover te praten met lotgenoten of bijv. via www.freya.nl en vergeet niet.. Je bent niet alleen. 

xxx

pinterest,nl


2 opmerkingen:

  1. Een miskraam krijgen is naar. Ik heb het ook een keer gehad, en het geeft verdriet!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik geniet zeker van december. Ik vind het gezellig.

    BeantwoordenVerwijderen